Rena Rama Själavården! 

 

Släpp alla tankar,andas in skogens alla dofter och njut av att få vara en del av flocken. Skogslandskapet är kuperat och trollskt med sina mossiga stenar och gammelgranar. Känn kraften, upplev lugnet...Sällan känner du dig så levande och närvarande i dig själv som långt ute i skogen på ryggen av en ångande skogshäst!


Välj mellan kortare och längre turer. Är du ovan börjar du kanske lite försiktigt med en kortare tur. Vill du ha en minisemester väljer du en dagstur med lunch eller varför inte ett par dagars skogsretreat till häst med övernattning i timmerkoja...


Haurida bjuder på en spännande och omväxlande ridterräng med vildmarkskänsla. Hästarna rör sig hemtamt överallt. Flocken skapar trygghet.


Varje årstid har ju sin tjusning och vintertid kan det kännas riktigt uppfriskande med en ridtur kombinerad med spa.

Det finns inget skönare än att hoppa in i en vedeldad ångbastu efter en frostig skogstur till häst!

Hemma på gården väntar det mycket fridfulla och inspirerande Tjonga Spa....


Välj mellan olika turer:


"Skogshäst & Sauna" (ca.3timmar) Upplev skogens skönhet och hämta kraft i det fria! Vi rider ca.1timme i ur&skur  Efter ridturen väntar en ångande skön bastu. Fika ingår.


"Korta turen" och "Fikaturen" (ca.1 och 2 timmar)Vi tar oss fram längs små skogsvägar och stigar i ett varierande tempo. Vi "följer flödet" och tar vara på hästarnas naturliga rörelseglädje. Att jorda sig i sadeln och ha uppmärksamheten riktad framåt är ett måste samt att lita på hästen och låta den göra sitt jobb. Att ta sig fram till häst är något man långsamt "smälter in i". Hos oss gäller det inte att prestera och visa sig duktig utan här handlar det om att vara inkännande och öppen för att erövra nya insikter. Att landa i nuet och släppa taget om "vardagstankar" är vad som behövs för att vi skall få chans att ladda våra batterier.  Genom att umgås med hästar lär vi oss om oss själva. Hästen är alltid häst medans vi människor ibland krånglar till saker i onödan. Fikaturen är vår mest populära ridtur. och den rids året om. Kaffet smakar aldrig så gott som under en gran!


Dagsturen (ca.5timmar)Följ med på en riktigt avkopplande långritt till Kulturreservatet Åsens By! Upplev skönheten i alla stenrösen som slingrar sig kilometer efter kilometer i det ålderdomliga odlingslandskapet.Vi rider utefter den gamla fägatan genom Åsens inägor och utmarker. Förbi torpalyckor och torplämningar.Är det varmt badar vi där vi får tillfälle. Lunch och fika serveras under ritten. Vi rider i ett lugnt tempo och sitter av hästen varje timme.


"Skogsretreat till Häst" Vila i tystnaden...2 dagar i skogen

Att vila i tystnaden öppnar dina sinnen och skärper närvaroförmågan. Du vilar i en kravlös och trygg gemenskap med din häst och de övriga deltagarna i retreaten. Du medtar eget liggunderlag och sovsäck som körs till lägerplatsen .  Övernattning i timmerkojor eller tältkåtor. Mer finns att tilläga om detta retreat så hör av dig för ytterligare information.


"Skogshäst & Spa" (ca.5timmar) Det bästa av två världar möts! Efter upplevelsen med skogshästarna väntar den beryktade Tjongasparitualen så förvänta dig en pånyttfödelse....Bastubad med kalla omslag av lavendelvatten,kroppsskrubb med honung och salt,massagebad i bubbelpool och slutligen en guidad djupavslappning på yogamattor. Det serveras frukt, nötter,juicer,kaffe och the med kaka. Vattnet på Tjonga Spa är hälsosamt källvatten utan klor ur egen brunn.Allt som serveras är ekologiskt och schampo/tvål är rena egenhändigt tillverkade produkter.


Utöver dessa "paket" skräddarsyr vi helhetsupplevelser efter förfrågningar och önskemål vi får.Goda ideer kommer ofta utifrån!

 

 Kontakta oss gärna:

 
 
 
 

Copyright 2012 © All Rights Reserved